Dimarts, 23 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una fuita en una bombona de diòxid de sofre provoca l’alarma al polígon de Sant Pere Molanta, i l’activació de Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya

La fuita s’ha produït dins del recinte de l’empresa “Productos Agrovín” ubicada al polígon de Sant Pere Molanta.

Al pati d’aquesta empresa hi ha una bateria de 9 dipòsits de diòxid de sobre connectats entre si. Dos d’aquests han sofert una fuita per causes que en aquests moments encara es desconeixen. Cadascun d’aquests dipòsits te una alçada d’un metre i un diàmetre de 30 centímetres.<br />Els bombers han rebut l’avís pocs minuts després d’1/4 de 4 de la tarda. S’hi han acabat desplaçant fins a 13 unitats dels bombers, que han treballat per tal de dissipar amb una cortina d’aigua l’acumulació de diòxid de sofre que s’hi havia generat a la zona. Els efectes de la fuita s’han notat aproximadament en un radi de 40 metres al voltant de la bateria de dipòsits, que es troben a la part posterior del recinte de l’empresa.<br />En total, s’ha hagut d’atendre a 21 persones. Deu d’elles han estat traslladades a l’Hospital Comarcal, a Vilafranca, i 6 a l’Hospital Residència Sant Camil, de Sant Pere de Ribes. Els altres 5 han estat atesos al lloc dels fets i se’ls ha donat l’alta in situ. Els afectats bàsicament amb símptomes de picor a la gola i els ulls.<br />Poc abans de les 6 de la tarda, els Bombers s’ha desactivat el Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya.<br />L’empresa sinistrada en dedica a la fabricació i distribució de productes i maquinària per a la indústria del vi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: