Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mutual de conductors recupera la festa de Sant Cristòfol

Mutual de Conductors va organitzar ahir la benedicció popular de vehicles a Vilafranca amb motiu de la festivitat de Sant Cristòfol. L’acte tenia lloc a la zona esportiva de Vilafranca i començava amb una missa en honor al patró dels conductors <br />

Mutual de Conductors recuperava ahir la tradició de Sant Cristòfol que havia fet a la vila fins al 1999. Aquest diumenge, l’entitat organitzava una celebració oberta a tothom entorn a la festivitat del patró dels conductors. L’acte tenia lloc a la zona esportiva de Vilafranca i començava amb una missa en honor a Sant Cristòfol. La concentració de vehicles tenia lloc al Pavelló Firal i allà era on es feia la benedicció.

<br />El president de Mutual de Conductors Joan Badenes explicava durant la celebració que la festivitat s’havia de recuperar ja que pot ser molt útil per reflexionar sobre el bon comportament mentre s’està conduint. De fet, aquesta celebració s’havia fet anteriorment, però Mutual de Conductors es va embarcar en una fusió i no podia organitzar la trobada. Ara que la situació s’ha normalitzat, la reprenen.<br /><br />La tradició diu que Sant Cristòfol era un home alt i fort d’ofici portador, és a dir que ajudava a traspassar el riu a viatgers. La llegenda diu que un dia va portar damunt les espatlles un nen que pesava molt més del que semblava.

Des de fa segles, es considera a Sant Cristòfol benefactor dels viatgers i es diu que tot aquell que veu la seva imatge està protegit aquell dia de patir una mort violenta.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: