Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mostra de música i dansa tradicional

Els tallers d’estiu de música i danses tradicionals acaben amb una mostra al pati de l’Escorxador. Un total de 50 persones van participar als tallers d’instruments, 25 persones a danses i 14 persones a polifonies.

La setmana passada va tenir lloc la tercera edició dels Tallers d’Estiu de música i danses tradicionals, un cicle organitzat per l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès i l’Escola Municipal de Música Maria Dolors Calvet, amb la col·laboració de la Coordinadora de Grallers de Vilafranca, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.<br />Un total de 50 persones van participar als tallers d’instruments, 25 persones a danses i 14 persones a polifonies. De manera que els organitzadors qualifiquen aquesta tercera edició dels tallers com a èxit rotund.  Les classes de totes les disciplines es van impartir durant la setmana passada per part de professors altament qualificats. Finalment, dijous i divendres es feia una mostra oberta al públic en la qual els alumnes ensenyaven el que havien après a fer durant els tallers. La mostra tenia lloc al pati de l’Escorxador.<br />A banda de veure els aprenents tocant la gralla, el flabiol i el tamborí o l’acordió diatònic, els alumnes de polifonies tradicionals van oferir un repertori de músiques d’aquest tipus. &nbsp;

Les polifonies eren la novetat d’aquest any ja que, amb l’arribada d’aquesta nova disciplina, els tallers ja tracten instruments, danses i cant. Des del Servei de Cultura Anabel Rodríguez destacava la bona participació a les polifonies. També apuntava que l’evolució dels tallers continuarà avançant per tal de polir els petits detalls en properes edicions.<br /><br />La iniciativa de fer aquests tallers d’estiu va sorgir fa tres anys de la mà del professor de música Jesús Salius.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: