Dijous, 28 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La llei de la creació de les vegueries s’aprovarà l’any vinent

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha donat a conèixer el calendari de la nova organització territorial de Catalunya en vegueries.

<br />Segons Ausàs, el Parlament podria aprovar el marc normatiu l’ any 2009 i les vegueries serien una realitat l’any 2011.<br />No obstant, el conseller reconeix que encara falta negociar amb l’Estat la memòria de les dues lleis que han de fer possible la nova reorganització territorial del país. I encara hi ha un altre obstacle, a hores d’ara encara no hi ha consens entre tots els grups polítics del Parlament, bàsicament respecte a la creació de la vegueria del Penedès, avalada de moment per CIU, el PP, Ciutadans i ERC.<br />La primera vegueria que es constituirà, segons s’ha compromès Ausàs, és la de les Terres de l’Ebre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: