Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El reconegut enòleg, Jaume Rovira, es jubila després de dedicar tota una vida a les bodegues Jean León

Les bodegues són propietat de l’empresa Torres des del 1994 i ahir es va fer al Mas Rabell de Fontenac, un sopar sorpresa per acomiadar a Jaume Rovira.

Al sopar hi van assistir Miquel Agustí Torres i els seu fill Miquel Torres, a més d’una representació dels treballadors de Jean León, i alguns enòlegs d’altres cellers, companys, amics i familars de l’homenatjat. Jean León era un personatge famós pel seu restaurant on hi anaven a menjar les estrelles de Hollywood que va conèixer a Jaume Rovira als anys seixanta. Rovira recorda a Ceferino Carrión, que és com es deia en realitat Jean León, com un home molt viu.

La bodega Jean Leon fou concebuda i construïda al 1964, a l’estil Chateaux de Burdeus. S’aixeca en el bell mitg del pago en un dels punts més elevats i està rodejada per vinyes pròpies. <br />El clos “Pago Jean León” té una totalitat de 150 hectàrees , on des d’un principi es van plantar les varietats de cabernet sauvignon, cabernet franc, merlot i chardonnay, totes elles procedents de bodegues franceses de reconegut prestigi i que van suposar una gran novetat per el Penedès.

Jaume Rovira recorda que la idea d’introduir aquestes varietats al Penedès va ser de Jean León, tot i que a ell li va correspondre la feina de cultuvar-les i elaborar-ne grans vins.

L’aspecte exterior de la bodega ha sofert pocs canvis, mantenint així la mateixa presència clàssica que ha tingut durant els últims quasi 40 anys.<br />No obstant, i ja des dels seus inicis, la bodega Jean Leon ha comptat sempre amb la tecnologia més avançada per a la producció de vi de la més alta expressió.<br />L’enòleg, Jaume Rovira, ha estat al capdavant de l’elaboració dels vins en la bodega, tot aquest temps, aportant la saviesa acumulada al llarg dels anys de feina en el pago i la bodega.<br />La família Torres el va homenatjar ahir, presentant un video amb fotografies de la seva biografia, i el va obsequiar amb un rellotge, un viatge per paradors d’Extremadura, i el més especial una ampolla del primer vi elaborat a Jean León, de l’any 1969, que estarà acompanyada de la col.lecció d’una ampolla de cada anyada.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: