Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El grup municipal del PSC consideren que cal priorizar en els propers pressupostos les polítiques socials, i demana responsabilitat a l’oposició

El primer secretari del PSC, Francisco Romero, acompanyat de membres de l’agrupació local, ha fet una valoració de l’actual moment polític a Vilafranca, i sobre tot de les perspectives per els propers anys.

En aquest sentit, Romero apuntava que en els propers tres anys de mandat s’haurà de treballar sobre la base de que l’actual situació de crisi fa previsible un augment important de l’atur també a la vila. Així, una de les prioritats del govern ha de ser prioritzar les polítiques socials i inequívocament d’esquerres. Francisco Romero apuntava que els eixos sobre els quals es vol incidir son l’atenció i el suport a les persones, la igualtat d’oportunitats, la protecció i millora de l’entorn i l’educació i la cultura.

De fet son quatre eixos que des del PSC volen concretar en mesures com ampliar els ajuts a les famílies amb fills en edat escolar, suport a les famílies amb infants discapacitats, polítiques actives de foment de l’ocupació, dissenyar un nou pla de l’habitatge, potenciar el Pla per la Convivència i el Civisme i el Pla per a la Igualtat, augmentar l’oferta de places públiques de llar d’infants, donar suport a l’emprenedor i a la creació d’empreses i polítiques mediambientals com la gestió de residus.

Així mateix, des del PSC demanen també als grups de l’oposició a l’Ajuntament de Vilafranca responsabilitat, sobre tot tenint en compte que els pressuposts del 2009, però també els dels altres anys estaran marcats per l’actual situació econòmica i que es farà difícil mantenir el nivell d’inversions d’aquest darrer pressupost. Tot i això Romero volia deixar clar que les inversions ha pressupostades s’acabaran, però que serà difícil fer-ne de noves.

La voluntat del PSC és ara fer arribar a la resta de grups aquestes qüestions per tal de mirar de treballar conjuntament en l’elaboració dels propers pressupostos i ordenances, partit de la voluntat de prioritzar les polítiques socials que ja es marcaven d’alguna manera en el programa electoral dels socialistes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: