Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquest passat cap de setmana, van tenir lloc els primers actes del 50è aniversari de Penyafort

La casa de colònies, que és propietat de les parròquies de Vilafranca, es va  inaugurar a Pontons el 20 de juliol de l’any 1958.

Els actes de commemoració de l’aniversari van començar aquest divendres amb una actuació del grup d’animació infantil Mamacaca, a les set de la tarda. a la plaça de la Vila, que va gaudir d’una nombrosa concurrència.<br />El grup oferia versions infantils de la música dels Beatles.<br />Tot seguit va tenir lloc la inauguració de l’exposició commemmorativa a la capella de Sant Joan. L’exposició consta de diversos plafons que mostren amb text i moltes fotografies les diferents etapes de la casa de colònies, des de la seva construcció, els primers anys, les colònies i altres activitats.

Des de la comissió del 50 aniversari de Penyafort també entenen l’exposició com un homenatge a tots els qui l’han fet possible. També hi ha elements d’ambientació al centre de la capella, amb una immensa maqueta de Penyafort, una projecció de fotografies, dossiers de colònies, i records diversos. L’exposició es pot visitar fins el 3 d’agost.

Aquest dissabte van continuar els actes amb una Eucaristia d’acció de gràcies a la basílica de Santa Maria, i un sopar popular festiu al carrer al qual hi van participar 150 persones.<br />Al sopar hi havia representades les diferents generacions que han viscut les colònies de Penyafort. El sopar també va comptar amb la participació del bisbe de Sant Feliu, Agustí Cortès  i del recentment nomenat bisbe de Girona, el penedesenc, Francesc Pardo.

Recordem que els actes commemoratius continuaran el dissabte 23 d’agost a les cinc de la tarda. a la plaça Jaume I, amb una gimcana per a tothom, coincidint amb els dies previs a la Festa Major de Vilafranca. Finalment, l’11 de setembre hi haurà una jornada festiva a la casa de colònies Penyafort, amb jocs i lleure per a tothom, dinar de germanor, teatre, penjada de la senyera o concert de gralles, entre d’altres activitats. Els que vulguin participar d’aquesta jornada cal que comprin els tiquets corresponents, que es venen a l’exposició de la capella de Sant Joan al preu de 15 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: