Dimecres, 4 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A principis del 2009, Sant Sadurní amplia el porta a porta al paper i els envasos

Una enquesta realitzada a la població de Sant Sadurní rebel·la que el 60,3% dels veïns valora bé el sistema de recollida porta a porta de la brossa orgànica i del rebuig, mentre que el 30,5% ho valora molt bé. Això vol dir que més del 90% de la població considera satisfactori aquest sistema implantat al maig de 2005.

<br />L’enquesta també preguntava sobre una possible ampliació de la recollida porta a porta als residus de paper i cartró, així com als envasos domèstics, amb uns resultats no tan contundents. Mentre un 48,8% de la població hi està d’acord, el 34,5 no n’és partidari i el 16,4% no té una opinió formada. <br />La Regidoria de Medi Ambient està treballant per minimitzar el lleuger increment de costos que pot suposar el canvi de sistema i procedir a l’ampliació del porta a porta els primers mesos del 2009. <br />El tècnic de Medi Ambient, Albert Bel, explica que l’ampliació respon a una voluntat per millorar la qualitat, més que la quantitat. A banda de la millora de la qualitat dels residus que arriben a la planta de reciclatge, Bel afirma que l’ampliació del porta a porta també incidirà positivament sobre el paisatge urbà, reduint el nombre de contenidors i de punts de recollida.

El principal problema del sistema porta a porta són les àrees d’emergència. Precisament, aquest juliol es substituirà l’àrea que hi ha al polígon Can Ferrer II per una àrea ubicada al davant de la Deixalleria. L’any  2004, abans de la posada en marxa del porta a porta, Sant Sadurní recuperava un 26% dels residus, mentre que aquests darrers anys el percentatge de recuperació s’ha estabilitzat per sobre del 80%.

L’any passat, únicament es van portar 759 tones de residus als abocadors, una xifra inferior a municipis molt més petits, com ara Sant Quintí de Mediona o Sant Pere de Riudebitlles, i molt per sota de les 15.000 tones de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: