Divendres, 12 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els delictes més habituals a l’Alt Penedès estan relacionats amb el patrimoni

Set mesos després que els Mossos d’Esquadra assumíssin les competències en matèria de seguretat ciutadana a la nostra comarca, el balanç és positiu segons ha manifestat al magazín "La Plaça" el Cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, David Boneta.

Segons ha explicat, el volum de feina és molt alt, en part a causa de les característiques de la comarca, un territori extens amb 27 municipis, multitud de polígons i dues realitats, una més urbana i una altra rural.<br />La resposta és eficient en la majoria dels casos, segons Boneta, però això els obliga a planificar constantment  l’assignació de patrulles.

Després de 7 mesos a la comarca, els ciutadans s’han acostumat a requerir els Mossos per tasques assistencials, preventives, de reacció o altres incidències.<br />Quant a la tipologia dels delictes, a banda de la violència de gènere i els danys, els més habituals a la nostra comarca són els robatoris i furts contra el patrimoni, segons ha explicat Boneta.

El Cap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès ha recomanat que davant de qualsevol emergència es truqui al 088 i en cas que es vulgui presentar una denúncia, cal dirigir-se a la comissaria de Vilafranca o a la de Sant Sadurní. A Gelida, Santa Margarida i els Monjos, Vilafranca i Sant Sadurní, els veïns també compten amb les policies locals respectives.

A la nostra comarca, els Mossos d’Esquadra compten amb una dotació de 130 efectius, 85 a la caserna de Vilafranca i la resta a la capital del cava.<br />Als dos municipis, hi ha una oficina de denúncies i una altra d’atenció a la víctima que funcionen les 24 hores del dia.

Efemèrides

12 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: