Divendres, 22 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Continua el cicle d’audiovisuals de muntanya del CEP

El catorzè cicle d’audiovisuals de muntanya a la fresca continuava aquesta setmana amb una sessió dedicada al Baltoro, entre el Pakistan i la Índia. L’encarregat d’explicar la seva experiència era Jordi Gil.<br />

<br />El pati de l’Escorxador acollia dimarts a la nit la segona sessió del cicle d’audiovisuals de muntanya que organitza el Centre Excursionista del Penedès. L’alpinista Jordi Gil va explicar la seva experiència al Pakistan. Al nord d’aquest país, al llindar amb la Índia, hi ha les valls del Baltoro, a la comarca del Caixmir. Una espectacular carena, el Karacorum, s’eleva i forma passadissos glacials governats pels contrastos climàtics més imponents. Gil va fer l’escalada al Gasherbrum I, de 8.068 metres, un dels catorze 8.000 que hi ha a la terra. A banda de l’experiència més esportiva, Gil valorava el contacte amb la gent del país.<br /><br />Gil també va parlar sobre la preparació que ha de tenir un alpinista per enfrontar-se a una experiència com aquesta.<br /><br />La propera conferència del cicle es fa el dimarts 10 de juny a 3/4 de 10 del vespre, també a l’Escorxador. Es parlarà del Makalú, de 8.481 metres, i del Shishapangma, de 8027.<br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: