Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Unió de Pagesos denuncia la indefensió dels afectats per les expropiacions de la canonada d’aigua de l’Ebre

En un comunicat, el sindicat s’ha manifestat, com sempre ha fet, en contra de la interconnexió de xarxes d’aigua prevista pels governs català i estatal, i qualifica d’injustificada, ara mateix, l’emergència amb què s’està plantejant l’obra i el procediment d’expropiació de les finques afectades.

<br />Segons ha previst l’Agència Catalana de l’Aigua, els propietaris de les finques afectades per la canonada seran convocats a partir del 9 de juny per signar les actes prèvies per a l’ocupació de les terres. Aquesta pressa, que implica escurçar els terminis habituals d’exposició pública i de presentació d’al·legacions, suposa un perjudici per als afectats, que es veuen limitats en la defensa dels seus béns.

<br />A més, si es manté el calendari previst, el perjudici per als pagesos de bona part del territori afectat per la canonada, especialment el Penedès, serà major, ja que les expropiacions i arrencada de plantacions coincidirà amb la verema.

Així, les pèrdues econòmiques per als pagesos afectat se sumaran als perjudicis causats per una obra que malmet unes comarques on l’espai agrari està constantment afectat per tota mena d’infraestructures.

Davant aquesta situació, Unió de Pagesos constituirà un col·lectiu d’afectats per la canonada, per tal d’organitzar ràpidament la seva defensa tècnica i jurídica davant les expropiacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: