Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una llei per escurçar terminis

La directora general del Departament de Medi Ambient i Habitatge explica a Vilafranca les novetats referents a la Llei d’Intervenció Integral de l’Administració Ambiental. Aquesta nova llei s’ha posat en marxa per facilitar els processos i per deixar clares les competències en cada cas.

La Unió Empresarial del Penedès (UEP) convidava Comellas per proporcionar informació útil a l’empresa en referència a la Llei 3/1998 de la Intervenció Integral de l’Administració Ambiental, una llei que té per objectiu aconseguir un alt nivell de protecció de les persones i del medi a través de l’establiment d’un sistema d’intervenció administrativa; integrar en una única autorització el gran nombre d’autoritzacions existents abans de la seva aprovació sobre abocaments, residus i aire, i garantir l’accés dels ciutadans a la informació ambiental.  

<br />Des de la creació del Departament de Medi Ambient i Habitatge, el 1991, Catalunya ha fet grans avenços en el camp del medi ambient. Però gairebé deu anys després d’aprovar-se l’anterior llei, els empresaris sovint han d’esperar més d’un any per obtenir el permís, s’han de dirigir a vàries administracions i, en algunes ocasions, han d’acabar pagant taxes superiors al cost real dels serveis que presta l’Administració. Comellas va destacar que, ara, tothom tindrà més clares les seves competències i els processos seran molt més curts. <br /><br />La Generalitat s’encarregarà de les autoritzacions de les empreses més contaminants i les que tenen un impacte ambiental important. Els ajuntaments seran els encarregats de donar les llicències ambientals sobre empreses amb una incidència moderada. La resta de les activitats, entorn al 65% del total, s’hauran de moure dins d’un règim de comunicació on demostraran el seu grau d’impacte ambiental.<br /><br />La directora general del Departament de Medi Ambient  i Habitatge de la Generalitat estava acompanyada durant la seva conferència per Lluís Laguna, subdirector d’Intervenció i Qualificació Ambiental

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: