Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Torna el festival Jean Leon

El Festival Jean Leon es consolida amb una segona edició que se celebrarà sense coincidir amb les dates del Vijazz. El festival portarà al Penedès tres obres de teatre, de les quals dues no s’han estrenat encara a Catalunya, i dues pel·lícules.

La primera edició del festival, l’any passat, es va celebrar els mateixos dies que a Vilafranca tenia lloc el Vijazz Penedès,  i en aquesta ocasió s’han pogut coordinar les dates dels dos esdeveniments. El Festival Jean Leon ofereix del 27 al 29 de juny la segona edició d’un certamen que es consolida com una oferta artística de referència de les comarques del Penedès.

Pel que fa a les arts escèniques, el Festival Jean Leon ha programat tres obres de teatre, una més que l’any passat , de les quals, dues són estrenes a Catalunya. En aquesta edició també es projectaran dos pel·lícules, “ El pollo, el pez y el cangrejo real” del director José Luis López-Linares, oferint un espai de reflexió i de debat posterior al film, i “El chico que conquistó Hollywood” de Brett Morgen.  Durant els dies del Festival es podrà veure a actors catalans de gran prestigi com Jordi Boixaderas, Lluís Soler i Marta Marco, que actuen a “Homer, Ilíada”. I també es podrà assistir a l’estrena a Catalunya  de “La tortuga de Darwin”, amb la popular Carmen Machi al capdavant, i de “Yo me subí a un piano verde”, amb el còmic Millán Salcedo com a protagonista.

D’altra banda, quan acabin els espectacles, hi haurà la possibilitat de fer degustacions dels vins Jean Leon i acompanyar-los amb alguns dels plats que es feien al seu restaurant durant l’època daurada de Hollywood.

Amb aquest Festival el celler Jean Leon vol retre homenatge al llegat del seu fundador. Des dels seus orígens, el celler ha estat vinculat al món de les arts. Durant molts anys, Jean Leon va regentar el restaurant La Scala, situat a Beverly Hills. Aquest restaurant era lloc de trobada de les estrelles del Hollywood daurat i de “peregrinatge” per les que volien ser-ho, i, d’aquesta manera, Jean Leon va iniciar una relació amb les estrelles que va perdurar amb el temps.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: