Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament ha pres les decisions més importants sobre Ràdio Sant Sadurní amb l’acord de tots els grups municipals

L’Ajuntament de Sant Sadurní ha fet pública una nota en que especifica les grans decisions d’aquests darrers mesos per redreçar i reactivar Ràdio Sant Sadurní s’han adoptat amb un ampli acord de tots els grups municipals del consistori i en el marc del Consell General de la Ràdio, que és l’òrgan últim de decisió de l’emissora.

L’Ajuntament nega rotundament les acusacions formulades per l’antic Consell Rector de l’emissora d’haver vulnerat uns estatuts, que no existeixen, ni tampoc el reglament de funcionament.<br />Els grups municipals van donar suport el 6 de novembre a la decisió d’incorporar dues persones amb una àmplia experiència, Xavier Aymerich i Joan Ramon Noró, com a coordinadors de l’emissora, amb l’encàrrec de dissenyar la nova etapa de la Ràdio. <br />L’altra decisió va ser l’acceptació de la dimissió presentada per Pere Raventós, director de l’emissora i el secretari Salvador Rodés en una reunió del Consell General que va tenir lloc el 18 d’abril i en que es va ratificar a Aymerich i Noró com a responsables de l’emissora fins al moment que l’Ajuntament aprovi els estatuts del Patronat de Ràdio Sant Sadurní.<br />Ràdio Sant Sadurní és una emissora municipal i per tant, l’Ajuntament n’és el titular i té la responsabilitat de vetllar, a través del Consell General, per la pluralitat i la independència de l’emissora, així com pel respecte a l’honorabilitat de les persones.

La nota especifica que no és veritat que només continuïn un 25% dels programes que hi havia a Ràdio Sant Sadurní. S’han deixat d’emetre quatre programes (Poptopia, Com a casa, El tap i Escumejant), que s’han compensat amb l’estrena de cinc nous programes (Toc d’hoquei, Espai llatí, Fórmula musical, Break’s time i Sortida d’emergència). Durant les properes setmanes hi haurà noves incorporacions, destacant la posada en marxa d’un magazine amb continguts informatius que s’emetrà els dissabtes al migdia. <br />Respecte a Salvador Rodés, exsecretari del Consell Rector, l’Ajuntament vol puntualitzar que fa un mínim de sis mesos que està completament desvinculat de l’emissora. El més greu, però, és que Rodés ha tingut durant tot aquest temps a casa seva un ordinador portàtil, propietat de l’emissora, que s’ha negat i es continua negant a tornar. Tant ell com Pere Raventós, tot i haver dimitit dels seus càrrecs, tampoc han tornat les claus de la porta d’entrada de l’emissora i les dels armaris on es guarden materials diversos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: