Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La contraproposta de nova escola a Sant Pere Molanta no compleix els requisits mínims establerts per Educació

L’ajuntament d’Olèrdola fa saber que, segons un informe del Departament, la contraproposta “no permet tenir una pista amb les mides mínimes”. La separació radical entre patis, la orientació de les aules de primària i no contemplar els desnivells dels terrenys són altres deficiències que el Departament detecta en la contraproposta.

<br />Aquest informe tècnic elaborat per Educació sobre la contraproposta d’escola nova a Sant Pere Molanta va entrar la setmana passada al registre de l’Ajuntament d’Olèrdola. Recordem que la contraproposta havia estat traslladada al Departament perquè fos avaluada, recollint la inquietud d’una comissió veïnal contrària al projecte presentat. <br />La contraproposta “planteja la situació de l’escola mantenint l’espai lliure davant de l’edifici i deixant la pista en el seu emplaçament actual” i segons l’informe, això  planteja diversos problemes. Per una banda “crea una separació radical dels patis, que no estarien connectats”, fent necessari passar per l’interior del centre per anar de la pista a la zona de pati. Tampoc hi ha un pati específic pel cicle d’educació infantil i “el problema radica en què aquest espai està pensat més com una plaça d’accés a l’escola que com el pati real que aquesta necessita”.

<br />L’informe també afirma que la contraproposta presentada “no permet tenir una pista amb les mides mínimes de 22×44 que ha de tenir un centre escolar”. Tampoc es considera adient la orientació proposada per les aules de primària “ja que es situen indistintament tant a nord com a sud”.

Finalment també es detecta que la proposta no contempla el desnivell que té el terreny “i el fet de no adaptar-se a la topografia, plantejaria l’aparició de murs i aportacions de terres importants”. El mateix informe recorda, segons l’ajuntament, que el Departament va encarregar a GISA la redacció del projecte d’un CEIP d’una línia a Sant Pere Molanta, del qual actualment ja en tenen el projecte executiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: