Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Iniciativa presentarà al·legacions al projecte d’ampliació de la seu central de Caixa Penedès

El Ple de l’Ajuntament de Vilafranca va donar llum verda el passat 22 d’abril a l’ampliació de la seu central de Caixa Penedès al polígon de Mercaderies.

<br />El projecte ha de permetre doblar l’espai d’oficines, amb 30 mil metres quadrats i una capacitat per a 1200 llocs de treball i un aparcament soterrat de 800 places. D’altra banda, es contempla la construcció d’un equipament cultural: un auditori de 4500 metres quadrats, amb capacitat per a uns 800 espectadors i que a més d’estar al servei de l’entitat oferirà també activitats escèniques i musicals. L’informe urbanístic va entrar d’urgència a l’ajuntament i l’objectiu de Caixa Penedès és poder iniciar les obres aquest mateix any. Per fer possible tot això es proposa una modificació puntual del pla d’urbanisme que compensi part de l’espai ocupat per l’auditori, amb més edificabilitat d’oficines. El regidor d’ICV, Bernat Villarroya, va anunciar en el seu moment, al ple, que no podia donar suport a la proposta, no per estar en contra del projecte sinó pel fet de les presses amb les que es va presentar per part de l’equip de govern, sense possibilitats de poder estudiar-lo en deteniment. Ara, el grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds ha estudiat el projecte i aquesta mateixa tarda ha anunciat que farà al·legacions. En primer lloc consideren que l’ajuntament ha renunciat d’entrada a la cessió del 10% de l’aprofitament mig del projecte, bé sigui econòmic o en espai, que li pertocaria segons la legislació catalana.

<br />També creuen que aquesta ampliació de la seu central de Caixa Penedès comportarà un augment destacat de desplaçaments al polígon, per tant demanen que es faci un estudi de mobilitat que permeti posar mesures com compartir cotxe o allargar una de les línies de busos. En aquest sentit, consideren que l’entitat d’estalvi penedesenca hauria d’assumir part dels costos. El regidor d’Iniciativa ha destacat finalment que el seu grup municipal està sobtat per la rapidesa amb què s’ha donat el sí al projecte i ha afirmat que un segon auditori no és el que necessita Vilafranca. Villarroya també s’ha referit a l’actual clima política després que ERC emetés un comunicat qüestionant l’acció de l’equip de govern de l’ajuntament de Vilafranca. Villarroya ha dit que hi ha uns pressupostos que s’han d’executar i que el govern ha de governar i tirar-los endavant.<br /><br />El grup municipal d’Iniciativa per Catalunya Verds presentarà les al·legacions al projecte de Caixa Penedès aquesta mateixa setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: