Dilluns, 3 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal està elaborant un cens de productors alimentaris locals i de qualitat de l’Alt Penedès.

La presentació d’aquesta iniciativa s’ha fet a la seu del Consell Comarcal, amb la presència del president de l’ens, Francesc Olivella, i del conseller comarcal de l’Àrea de Desenvolupament i Ocupació, Lluís Ràfols.

El projecte ha detectat un total de 149 empreses de diferents sectors, dels quals 17 serien caves i cellers ecològics i 19 productors de fruita dolça; que d’alguna manera es trobarien entre els sectors més destacats. Tot i que la xifra més alta seria la de flequers i pastissers, amb 54 empreses registrades. El conseller comarcal Lluís Ràfols remarcava que les empreses vinícoles son les que potser tenen més repercussió al mercat.

La voluntat del projecte és donar la possibilitat als productors artesans que es donin a conèixer i que puguin tenir més fàcil arribar al mercat.<br />Ràfols comentava també que el turisme agroalimentari cada cop te més importància, i que aquesta nova oferta de productes artesans n’és un complement.

Concretament ha de venir a potenciar ofertes com les rutes del vi, les gastronòmiques o les monumentals que ja estan en funcionament. <br />En total s’ha recollit informació de 26 dels 27 municipis de la comarca. S’han detectat 149 empreses artesanes, 31 de les quals estan a Vilafranca, 17 a Subirats i 13 a Sant Sadurní. Per sectors, el més destacat en nombre seria el de flequers i pastissers amb 54 empreses, la xarcuteria amb 25; la fruita dolça amb 19, els vins i caves ecològics amb 17 i 8 de vinya ecològica.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: