Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dous pous més abastiran d’aigua Vilafranca

Aigües de Vilafranca aprofita dues captacions d’aigua al paratge de Rocallisa per disposar de recursos alternatius. L’empresa municipal d’aigües ha buscat noves fonts de subministrament per millorar la xarxa d’abastament de la vila i de la comarca en general.

L’Empresa Municipal d’Aigües de Vilafranca ha fet una sèrie d’actuacions de recerca de noves fonts de subministrament que permetin poder disposar de recursos alternatius. Un dels projectes és la portada d’aigües des de dos pous situats al paratge de Rocallisa, dins del terme municipal de Vilafranca, fins a la xarxa municipal d’aigua potable.

<br />Ahir al matí, l’alcalde de Vilafranca Marcel Esteve, acompanyat del president de l’Empresa Municipal d’Aigües Xavier Lecegui i de tècnics de l’empresa, van fer una visita als nous pous de captació. Xavier Lecegui destacava que, amb aquesta actuació, Vilafranca aprofita més els recursos propis de què disposa i, per tant, diversifica els centres de producció. D’aquesta manera no depèn tan directament de les aigües de la conca Ter Llobregat.<br /><br />Des de l’Empresa Municipal d’Aigües, Joan Carles Ferraté, explicava com funciona l’abastament d’aigua a Vilafranca i plantejava la novetat d’incorporar aquests dos pous. El projecte ha consistit, com explicava Ferraté, en la construcció d’un dipòsit d’emmagatzematge de 600 metres cúbics i la instal·lació de bombes elèctriques, sistemes de cloració i automatització. D’altra banda, s’ha fet la interconnexió entre els dos pous a través d’una canonada de prop de 3.000 metres. La connexió a la xarxa de Vilafranca passa per la zona industrial situada a la carretera de Moja i, per tant, és independent de les infraestructures d’aportació actuals. Per això, qualsevol incidència a les canonades principals pot quedar minimitzada.

<br />L’aprofitament de les captacions resultants permetrà disposar d’un cabal de més de 3.000 metres cúbics al dia. Els treballs han tingut un pressupost de 430.000 euros i han estat parcialment finançats, amb una quantitat de 112.000 euros, per l’Agència catalana de l’Aigua.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: