Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca celebra Sant Jordi amb diversos actes culturals

La diada de Sant Jordi ens va deixar moltes imatges de gent passejant per la rambla, comprant llibres i roses. Però també es van organitzar diversos actes entorn a la diada que ara repassem.

La diada de Sant Jordi es va viure intensament a la Rambla de Nostra Senyora, sobretot cap a última hora, quan la gent sortia de treballar i anava ràpid a fer les darreres compres.

Però a banda de l’activitat que es vivia al mercat de llibres i roses, la diada es va celebrar amb altres actes en diversos punts de Vilafranca. La Plaça Llorens i Barba va ser l’escenari diverses vegades al llarg de la jornada de l’espectacle de titelles “Hi havia una vegada… un país petit” a càrrec de al companyia de titelles Ninus Teatre de Marionetes. Al matí, les escoles van passar a veure l’espectacle i, a la tarda, els més grans també es van acostar per assistir a aquesta representació de la llegenda de Sant Jordi.

També a la tarda, Vinseum va preparar un tast de vins florals. Es tracta d’una iniciativa que ja es va engegar l’any passat i que té com a objectiu donar a conèixer entre el públic alguns vins aromàtics que es fan al Penedès. El tast es feia a la capella de Sant Pelegrí i servia perquè els assistents identifiquessin els aromes de cada copa a partir d’algunes pistes. Els assistents van tastar un Duc de Foix blanc, un Viña Esmeralda, un Atzavara, el Gessamí de Gramona i el vi La Rosa.<br /><br />La música i la dansa també van ser presents a la diada de Sant Jordi. La coral infantil L’Espinguet, concretament el grup de grans, va fer el tradicional concert de la diada davant del retaule de Sant Jordi de l’església Sant Francesc. El concert va comptar amb un repertori variat de cançons populars. El grup de cantaires, d’edats compreses entre els deu i els setze anys, estava acompanyat al piano per Carles Sanz.

<br />Finalment, a la rambla de Nostra Senyora, les sardanes van amenitzar el final de festa. L’associació Vilafranca Sardanista va organitzar la tradicional ballada de sardanes de la diada amb la cobla Catània.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: