Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Sadurní es promociona turísticament amb el Maig Gastronòmic

El Patronat de Turisme de Sant Sadurní, amb la col·laboració de 17 establiments del sector gastronòmic, ha creat el Maig Gastronòmic com una nova estratègia per reforçar la vessant turística de la capital del cava.

En aquesta primera edició es compta amb diversos restaurants, cansaladers, pastissers, xocolaters i botigues especialitzades en vins i caves que ofereixen propostes gastronòmiques novedoses i de qualitat.<br />La regidora de Turisme de l’ajuntament de Sant Sadurní, Esther Parellada, està satisfeta amb aquesta primera iniciativa i ha dit al magazín La Plaça que confia que tindrà una bona resposta.

<br />A més dels productes que ja identifiquen cada establiment, es donaran a conèixer altres productes ideats i creats per a l’ocasió, alguns dels quals potser es continuaran oferint després d’aquesta promoció. <br />Una de les iniciatives més destacades és l’oferta conjunta que fan cinc pastisseries (Arseni, Raval, Carafí, Rosell i Sant Jordi). Es tracta de la creació de dos nous productes de pastisseria: els gotims, un tipus de pasta de te amb panses macerades al cava, i els terrossos de vinya, un pa de pessic de xocolata guarnit amb nous.

<br />Per la seva banda, els cansaladers Canalets, Cal Miqueló i Rovira també han creat un producte conjunt: la botifarra dolça al cava, amb un 40% de sucre i un 60% de carn, que funciona bé com aperitiu i també com a plat principal. Parellada ha destacat aquesta bona entesa entre cansaladers i pastissers.

Les dues botigues de vins i caves de Cal Feru ofereixen com a productes originals unes gelées de vins i caves del Penedès. Xocolates Simón Coll farà una demostració sobre la preparació de la xocolata i donarà claus per maridar-la adequadament, tots els divendres a la tarda i els dissabtes al matí del mes de maig, i finalment 6 restaurants (Cal Blay Vinticinc, Cal Joan Marina, Fonda Neus, Il Picarolo, La Cava d’en Sergi i La Terrassa del Cava) oferiran menús especials durant el mes de maig.

Tallers de cuina, presentacions de llibres, cursos de tast i un concurs de receptes de gelées de vins i caves complementen el Maig Gastronòmic.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: