Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

“On hi ha competència hi ha beneficis econòmics” diu el president del Tribunal Català de Defensa de la Competència, Lluís Franco

El tribuna oberta Vilafranca ha tractat aquesta setmana de la competència empresarial, i més concretament de regulació d’aquesta competència que es fa a través d’organismes com ara el Tribunal Català de Defensa de la Competència.

El seu president, Lluís Franco, va ser l’encarregat de pronunciar la xerrada que va servir per presentar aquest organisme de la Generalitat, explicar el seu funcionament i les seves actuacions. Franco va remarcar que tot i que l’ideal seria que la competència fos perfecte, i que els mercats s’autoregulessin, el cert és que no passa així. Per tant, va explicar Franco, cal que existeixin mecanismes per vetllar per aquesta regulació i assegurar que les empreses actuen de manera lícita tant amb les altres empreses com amb els consumidors, principalment de cara a evitar situacions de monopoli i domini que puguin ser perjudicials.<br /> El president del Tribunal de la Competència va recordar que aquest organisme es va crear l’any 2003, i  va remarcar la seva importància per el fet de permetre treballar des de la proximitat i des de la defensa també dels interessos catalans en un tema tant important per l’economia com la competència. Va ser força clar al afirmar que perquè una economia funcioni cal que hi hagi competència entre les empreses, ja que afavoreix tant la micro economia, oferint preus més baixos i millors atenció als usuaris; com a la macro economia, ja que afavoreix que baixi la taxa d’inflació i un major creixement econòmic. En definitiva va venir a apuntar que on hi ha competència hi ha beneficis econòmics.

Remarcava també Franco que cal tenir present que en un mon tant global com l’actual, per tal que una empresa pugui ser competitiva a nivell mundial, ha de poder competir en el mercat interior.<br /> Així mateix, el president del tribunal català de defensa de la competència reconeixia que els cal un esforç per donar-se a conèixer més tant entre les empreses com entres els usuaris, per tal de que puguin defensar millor els seus drets des del punt de vista de la competència.

Lluís Franco convidava tothom a adreçar-se tant al tribunal català de defensa de la competència, com a la direcció general de la competència.<br />El tribuna Oberta Vilafranca va acabar com és habitual amb un torn de preguntes dels assistents al conferenciant que va permetre un intercanvi d’opinions i algunes explicacions per part de Franco sobre les gestions que realitza el Tribunal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: