Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La diada de Sant Jordi s’està celebrant a la Rambla de Nostra Senyora amb normalitat i amb molts visitants. El bon temps acompanya i això fa que més gent s’animi a donar un tomb per la Rambla.

Les parades de llibres i roses s’han instal·lat des de primera hora d’aquest matí a la Rambla de Nostra Senyora a causa de les obres de l’aparcament soterrat que han deixat de moment inhabilitada la Rambla de Sant Francesc.

Aquest canvi d’escenari no ha afectat el desenvolupament normal de la diada al mercat de llibres i roses que ha comptat amb un bon nombre de parades a un dels laterals de la rambla Nostra Senyora. Pel que fa a les vendes, com és habitual, són moltes les persones que esperen a l’últim dia i, d’aquesta manera, es pot esbrinar fàcilment quins són els llibres més demanats enguany. El nom de Carlos Ruíz Zafón apareix des de fa dies en totes les travesses per ser el protagonista de la jornada d’avui. En una setmana ja ha venut més de 200.000 exemplars del seu esperat El juego del ángel, que podria convertir-se al llarg del dia en el llibre més venut en castellà. Però hi ha moltes més obres literàries que estan tenint una bona sortida. Pel que fa a la producció literària local i comarcal, i tal com comentava Amicó, el llibre de la Història de Vilafranca està sent un dels èxits de la diada. L’editor Ramon Nadal destacava que, cada any, els llibres que tenen una temàtica local, obtenen bones vendes per Sant Jordi.

Nadal també destacava el bon ambient que es respirava aquest matí a la rambla.

A banda dels llibres, evidentment, les roses són protagonistes fonamentals del dia de Sant Jordi. Com és habitual, la rosa vermella segueix sent la que més agrada, tot i que les parades ofereixen cada cop més varietat. Ara bé, els que venen a comprar-les són majoritàriament homes.

La diada de Sant Jordi també permet que les entitats i associacions de la vila treguin la seva parada al carrer, ja sigui per vendre roses o per vendre llibres relacionats amb l’activitat que desenvolupen.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: