Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entren en funcionament els AVE regionals

Avui entren en servei els AVE regionals. Aquests trens uniran Barcelona, amb Tarragona i Lleida en la meitat de temps que ara. Està previst que, en el futur, quan Vilafranca tingui estació de regionals, els combois hi facin parada.

A partir d’avui es pot viatjar entre Lleida, el Camp de Tarragona i Barcelona en trens de mitjana distància en la meitat de temps que fins ara. És possible gràcies a la posada en marxa dels Avant, uns trens llançadora que utilitzaran les vies i les infraestructures de l’alta velocitat. El nou servei serà més car que els trens regionals tradicionals, però molt més barat que l’AVE.  

<br />Els Avant aniran gairebé tant ràpid com els AVE, de tal manera que es podrà cobrir el trajecte Lleida-Tarragona-Barcelona pràcticament en la meitat de temps que amb els regionals convencionals. Es calcula que el trajecte Barcelona-Lleida es farà en 1 hora i deu minuts, davant les 2 hores del tren regional, i el Barcelona-Tarragona, en 36 minuts, davant l’hora i cinc minuts actuals. En el futur, quan Vilafranca tingui estació de trens regionals, els trens que fan el recorregut Barcelona-Tarragona i a la inversa, tindran parada a Vilafranca, fet que farà molt més curt el viatge a les dues capitals.

<br />El bitllet senzill entre Barcelona i Lleida costarà 20 i entre Barcelona i Tarragona, 12. Hi haurà, però, abonaments que faran que el viatge surti molt més barat als usuaris habituals. El servei comptarà amb sis trens diaris per sentit i més de 2.848 places diàries, totes elles en classe turista. <br />

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: