Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Obres de millora al tram de l’avinguda de Tarragona entre el c/ de Moja i el d’Eugeni d’Ors

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs de millora del tram de l’avinguda de Tarragona que va del carrer de Moja al carrer d’Eugeni d’Ors, a Vilafranca. El projecte forma part de l’arranjament de l’antiga travessia de la carretera N-340, que s’ha anat executant per fases des que va entrar en servei la variant i l’antiga carretera va passar a ser una via urbana.

<p align="left">Les actuacions previstes en aquest tram pretenen recuperar l&rsquo;espai per l&rsquo;ús ciutad&agrave; i dignificar aquesta entrada a Vilafranca canviant-ne la fesomia, molt marcada per la supremacia del tr&agrave;nsit rodat. Per aconseguir aquests objectius el projecte dóna la prioritat als vianants per creuar l&rsquo;avinguda de Tarragona, a la cru&iuml;lla amb el carrer de Moja i el parc de Sant Salvador. Degut al desnivell existent entre la cal&ccedil;ada i el lateral de l&rsquo;avinguda es tornaran a construir escales a ambdós costats recolzades sobre murs de formigó que formaran jardineres i es donar&agrave; a la vorera el pendent necessari perqu&egrave; sigui practicable per a persones amb mobilitat redu&iuml;da.

<p align="left">Pel que fa a la cal&ccedil;ada central per a la circulació de vehicles, se&rsquo;n restringir&agrave; l&rsquo;amplada actual, m&eacute;s pr&ograve;pia d&rsquo;una carretera, i passar&agrave; a tenir una amplada de 6,80m, amb un carril de circulació en cada sentit de 3,40m cadascun. A la cru&iuml;lla de l&rsquo;avinguda de Tarragona amb els carrers Eugeni d&rsquo;Ors i Camí Fariner, el projecte dóna continu&iuml;tat i urbanitza els itineraris de vianants existents.

Els treball de millora est&agrave; previst que s&rsquo;allarguin uns tres mesos aproximadament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: