Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les hores baixes de Max Plana s’estrena a Vilafranca després de tres anys de rodatge

La pel·lícula Les hores baixes de Max Plana s’estrena a Vilafranca després de tres anys de rodatge. Com ja us vam comentar la setmana passada, la pel·lícula es podrà veure el divendres 28 de març, a les nou del vespre al Casal.

Els responsables de la pel·lícula van donar a conèixer dijous passat la data d’estrena de Les hores baixes de Max Plana, un film que veurà la llum després de tres anys de rodatge. La pel·lícula és una producció que va sorgir arrel d’una proposta de l’Associació Cultural L’Odissea, però que ha acabat implicant a un gran nombre de persones i entitats com l’Ajuntament de Vilafranca i Ràdio i Televisió de Vilafranca. El realitzador i guionista de la pel·lícula Pep Puig ha explicat que se sent satisfet del resultat definitiu i, especialment, de la implicació de totes les persones que han treballat al film. Reconeixia que el projecte ha estat molt llarg i que l’equip ha travessat molts moments complicats, sovint perquè disposaven de recursos limitats. Tot i així han aconseguit quadrar horaris, treballar amb calma i sentir-se satisfets davant del resultat final. El rodatge de Max Plana ha estat molt llarg, des del desembre del 2005 fins al maig del 2007. Un dels motius és que la majoria dels actors que participen a la pel·lícula no són professionals i han hagut de rodar majoritàriament en caps de setmana i a les nits. Pep Puig explicava, a més, que el guió original ha anat variant a mesura que avançaven.

D’altra banda, el realitzador ha volgut mostrar a la pel·lícula una postura estètica i de tempo molt clara, que divergeix de l’excés de moviment a les imatges.

Les hores baixes de Max Plana és una història coral que té la literatura com a eix central. Dura una hora i tres quarts i s’estrena el 28 de març a les nou del vespre al cinema del Casal de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: