Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Generalitat respectarà el planejament municipal. Desenvolupar les Bassetes i no la Pelegrina

Recordem que fa unes setmanes la majoria de grups municipals de l’Ajuntament de Vilafranca van demanar a la Generalitat que respectes les voluntats i planificacions municipals, davant la implantació d’Àrees Residencials Estratègiques. En concret es feia referència a la voluntat de desenvolupar la zona de les Bassetes, i s’apuntava també la zona de la Pelegrina.

En aquest sentit, l’Ajuntament demanava que la Pelegrina, que te suspeses les llicències pendents de l’agenda urbanística municipal, quedés fora d’aquest planejament. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament, Francisco Romero, remarcava el que havia exposat el consistori i el que ha acordat la Generalitat.

 

Romero remarca també que el consistori està a favor d’aquestes propostes d’àrees residencials estratègiques, ja que potencien l’habitatge protegit, fins a un 50% del construït. Al mateix temps desenvolupen també els serveis que les han de complimentar. En el cas de les Bassetes, hi hauria prop de 500 habitatges protegits, i al mateix temps es farien equipaments educatius i viaris per donar resposta a les necessitats de la zona.

 

En concret en aquesta zona de les Bassetes es preveu que hi hagi uns 1.000 habitatges, la meitat d’ells de protecció. La zona de la Pelegrina, que recordem queda pendent de l’agenda urbanística municipal, contempla l’ampliació de la zona esportiva al barri de l’Espirall les Clotes; la construcció també d’habitatge protegit, tot i que menys que a les Bassetes; i el complement d’equipaments viaris.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: