Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El dia 30 de març es plantaran 1.500 arbres a La Muntanyeta, a Olèrdola

Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya s’han unit per fer la plantada simultània més gran que s’ha fet mai al país, coincidint amb els 25 anys de la ràdio nacional de Catalunya i els 10 de la Fundació.

Amb el lema “Plantem el futur”, el 30 de març, es plantaran 35.000 arbres a 35 punts de Catalunya en només quatre hores, de deu del matí a dues del migdia.

D’aquests 35.000 arbres, se’n plantaran 1.500 a la Muntanyeta, a Olèrdola. Tots els exemplars estaran adaptats al territori i tenint en compte les característiques vegetals de la zona, s’han triat 550 plançons de roure martinenc, 550 d’alzines, 200 de llentiscles i 200 més de màquies de garric.

Per evitar aglomeracions, s’establiran quatre torns de plantada (de deu del matí a onze, d’onze a dotze, de dotze a una, i d’una a dues). En el moment de reservar el seu plançó, els participants també podran triar l’hora en què volen plantar-lo.

Conscients que caldran moltes mans, Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge fan una crida als oients i a tothom que vulgui participar en la plantada a reservar de manera gratuïta el seu plançó a través del Telentrada de Caixa Catalunya i del web de Catalunya Ràdio, www.catradio.cat. Un cop feta la reserva gratuïta, es podrà recollir el comprovant a qualsevol caixer automàtic de Caixa Catalunya o a qualsevol de les seves oficines.

Amb 35.000 plançons, Catalunya Ràdio i la Fundació Territori i Paisatge aportaran en un sol dia el 12% del que s’hauria de plantar a Catalunya. L’objectiu, és doncs, recuperar la massa forestal que s’ha perdut l’últim decenni i lluitar contra el canvi climàtic.

Populars realitzadors, presentadors i col·laboradors de Catalunya Ràdio participaran activament en els diferents indrets de plantada i la majoria intervindran en una edició especial del programa ”El suplement” de Xavier Solà, preparada especialment per aquell dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: