Dimecres, 29 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Rubert de Ventós posa de manifest la necessitats d’aplicar l’adaptabilitat en el mon empresarial

El filòsof Xavier Rubert de Ventós ha estat l’encarregat d’oferir la conferència del Tribuna Oberta que s’ha fet avui a Vilafranca, sota el lema de “Qui tot ho entén és que està mal informat”.

El filòsof ha començat parlant de que avui en dia s’insisteix molt en ser competitius, excel·lents i professionals, però que no cal caure tampoc en l’excés. Comentava que cal anar comprenent coses i conceptes, però tenir clar també que quantes més coses sabem, més dubtes se’ns generen. Remarcava que cal tenir una actitud atenta a les coses, per poder-les comprendre. Entrar en sintonia amb l’entorn.

 

Una altra de les màximes que ha aportat Rubert de Ventós és que no sempre lo òptim és lo màxim; remarcant que tot coneixement s’ha d’interioritzar ja que sinó no s’aprofita.  

El filòsof per exemple ha comentat també que els polítics i els empresaris avui en dia ja no s’han d’encarregar de dirigir i comandar, sinó més aviat saber-se posar davant de les coses que passen. I saber-ne treure profit. Cal saber-se amollar i tenir tacte i respecte, que pot ser un valor econòmic i empresarial.

 

Per acabar, Rubert de Ventós apuntava que a vegades cal saber recular per avançar millor.

L’acte el l’ha tancat la regidora de la Societat del Coneixement de l’Ajuntament de Vilafranca, Lurdes Sánchez, que ha recollit algunes de les propostes fetes per el conferenciant, com tenir clars els conceptes, saber escoltar l’entorn i adaptar-se a les realitats canviants de la societat.

La propera cita del Tribuna Oberta Vilafranca serà el proper mes d’abril.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: