Diumenge, 12 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Treballadors de la UP i les seves empreses denuncien que es menystenen els seus representants legals

Una vintena de membres de les seccions sindicals de Comissions Obreres i d’UGT a la Unió de Pagesos han denunciat, en una concentració davant el Centre Àgora, que el sindicat agrari i el seu grup d’empreses continua sense voler negociar amb els representants legals dels treballadors.

Durant el primer semestre de l’any passat es van escollir els representants dels treballadors al grup d’empreses de la Unió de Pagesos. Ara bé, segons les sindicals de Comissions i de la UGT els interlocutors que ha escollit la Comissió Permanent Nacional del sindicat agrari per representar l’empresa en una teòrica negociació amb els treballadors continuen menyspreant els delegats de personal. I lamenten que no se’ls informi prèviament de les modificacions de les condicions de treball, que no acatin les sentències dels tribunals que indiquen que el pacte laboral en vigor a la Unió de Pagesos és el 2003-2005, ni que tampoc pretenguin tornar a negociar un nou Pacte Laboral. Per tot plegat van sortir ahir a la tarda a mostrar aquest rebuig. La concentració davant el Centre Àgora, al polígon dels Domenys II, però, pretenia fer un toc d’atenció tenint molt present que per d’aquí un mes la Unió de Pagesos celebra el seu congrés nacional. Roger Claveguera és el secretari general de la sindical de Comissions Obreres a Unió de Pagesos. El punt principal de canvi de condicions que denuncien les sindicals de Comissions Obreres i de la UGT a la Unió de Pagesos és el fet que hagi decidit imposar unilateralment la seva normativa laboral sense cap negociació amb els delegats dels treballadors. Un dels punts principals que denuncien és que s’hagi abolit el plus d’antiguitat.

A la concentració hi havia representants dels sindicats de Comissions Obreres i de la UGT dins la Unió de Pagesos tant de la demarcació de Barcelona com la de Lleida, i engloba les persones que treballen pel sindicat agrari com en les empreses que aquest té. Són tècnics i administratius: prop de 300 persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: