Divendres, 10 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Francesc Pascual, de l’Associació de Viticultors va ser escollit president de la D.O. Penedès.

Com ja havíem anunciat, Francesc Pascual va ser escollit ahir president de la D.O. Penedès després de l’acord que van arribar la patronal UVIPE i l’Associació de Viticultors per desbloquejar la situació que s’estava vivint al Consell Regulador. Els resultats de les votacions van ser 9 a favor, dels elaboradors i els viticultors no adscrits a cooperatives i 3 en contra, dels elaboradors adscrits a cooperatives que són d’Unió de Pagesos.

Francesc Pascual serà president de la D.O. Penedès fins el 31 d’octubre. Fins llavors s’haurà de marcar el full de ruta dels propers anys del Consell Reguador.

El sindicat agrari, Unió de Pagesos, que havia presentat una proposta diferent amb Josep M. Albet a la presidència i Jordi Cuyàs a la secretaria, va votar en contra de l’elecció de Francesc Pascual perquè creien que la presidència havia d’estar en mans d’algú que no fos del sector vitivinicola.

Amb aquesta elecció de Pascual es pretén desbloquejar l’actual situació que es vivia al Consell Regulador de la D.O Penedès després que deixés el càrrec l’anterior president, Jaume Canyelles.Després de l’elecció, es va fer el primer ple amb Francesc Pascual com a president, on es van tractar tots els temes que han afectat al Consell Regulador durant aquest període sense presidència. Un d’aquests temes és la sortida de la D.O. Penedès del vi blanc “Viñasol” de bodegues Torres que ha passat a ser D.O. Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: