Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Pla celebrarà aquest cap de setmana la festa de Sant Sebastià amb unes jornades de Cuina i vi

Divendres el Pla del Penedès inicia les festes en honor de Sant Sebastià, el patró local. Fins dilluns el poble s’omplirà d’actes, i dissabte i diumenge tindran en el vi com a element protagonista. La regidora de Cultura del Pla, Dolors Chacón, ha comentat que la I Jornada de Gastronomia ‘Cuina i celler’ va ser una idea original de grup de teatre Llavor d’art per tal d’enfortir aquesta festa.

Hi haurà una vessant cultural i una vessant gastronòmica i relacionada amb el vi. Lluís Montull, director del grup de teatre Llavor d’art, ha explicat que la iniciativa arriba no només d’un grup d’aficionats a l’art, sinó també a les degustacions de vins i caves. Montull considera que el Penedès no ocupa el lloc que li correspon en el món del vi, motiu pel qual volen posar aquest gra de sorra per promocionar els vins propis. Pel que fa als menjars que es podran degustar, Montull detallava que seran de cuina tradicional de tota la vida, menjars típics.

Pel que fa als vins, el viticultor Ramon Jané exposava els criteris que han utilitzat per fer la selecció dels que consideren els deu millors vins. Sense voluntat d’excloure a ningú, la tria que han dut a terme els membres del grup de teatre s’ha fet escollint aquells elaboradors amb vinyes pròpies i premses perquè consideren que és la forma en què una bona bodega pot triomfar, ja que no hi ha gaires bodegues que facin tot el procés.

A les degustacions, hi haurà uns dotze caves i uns 7 o 8 plats diferents, tots casolans, i també pernil ibèric. Diumenge a la tarda es farà una sessió de tast a càrrec de Raimón Sadurní.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: