Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les ADF de la comarca estan en alerta a causa de l’extrema sequera

Aquest desembre serà recordat per les Associacions de Defensa Forestal de la Federació Penedès-Garraf per la feina extra i atípica que es veuen obligats a fer. Dels 3 factors que determinen el risc d’incendi forestal, dos estan actius cosa que comporta un risc màxim. Les temperatures són mínimes però la humitat és molt baixa, tant la dels vegetals com l’ambiental, i puntualment tenim ratxes de fort vent. Això, sumat a l’extrema sequera que vivim és un còctel explosiu.

Justament aquests factors es van aliar durant el passat pont de la Puríssima amb un alt risc d’incendi forestal declarat per la Generalitat a les nostres comarques, fent pensar en situacions d’alerta més típiques dels mesos de juliol i agost que no pas d’un mes de desembre.

La pluja que ha caigut dissabte i entre ahir i avui no canviarà aquesta situació excepcional perquè el dèficit acumulat és molt elevat, com ha explicat el vicepresident de la Federació d’ADF Penedès-Garraf, Xavi Guilera, al magazín La Plaça.

Durant aquest desembre s’han declarat 4 o 5 incendis, el darrer dissabte passat a Font-rubí, que afortunadament s’han saldat amb poques hectàrees cremades.

 

Mentre no millorin les condicions de sequera extrema que estem patint aquests darrers dies del 2007, els voluntaris de les ADF continuen en alerta màxima tal i com s’estableix en el Pla d’Emergències de la Federació Penedès-Garraf.

Guilera ha donat alguns consells als penedesencs que aquestes festes vagin al bosc: des de no deixar brossa, perquè s’acaba convertint en combustible, a evitar llençar burilles, passant per no fer calçotades ni paelles, excepte en aquells espais habilitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: