Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament d’Olèrdola aprova un pressupost de 5 milions 97 mil euros pel 2008

El pressupost de l’Ajuntament d’Olèrdola va ser aprovat amb els vots favorables d’Alternativa per Olèrdola-Progrés Municipal, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de CiU. Segons detallava el regidor d’hisenda, Artur Santacana, el capítol de personal representa un 30% del pressupost, el de bens corrents i serveis un 26%, les partides d’inversions sumen un 21% i les transferències un 13%.

Respecte el pressupost inicial de 2007, el capítol d’inversions puja un 73%. Les partides més destacades són les dedicades a la portada d’aigua d’ATLL a Daltmar, amb 500 mil euros, i la prevista per a la construcció de nous consultoris mèdics a Sant Miquel i Moja, amb 260 mil euros. També s’obre una partida per instal·lar la gespa artificial al camp de futbol de Moja i es preveu la reposició d’enllumenat públic. Per via d’incorporació de crèdits, durant l’any que ve s’acabaran inversions pressupostades aquest 2007, com la rehabilitació de la Torre de Moja o la reforma de la teulada del Casal Molantenc.

La regidora d’ERC, Lydia Girona, es va abstenir valorant que els pressupostos no resolen problemes reals i augmentaven les despeses fixes.

El portaveu de CIU, Pere Bertran, va indicar que en la proposta no havien participat ni els grups polítics ni les entitats. Per Bertran els pressupostos no resolen problemàtiques del municipi i va criticar els ingressos previstos de 30 mil euros per interessos bancaris perquè, segons Bertran, això volia dir que diners de l’Ajuntament no estaven al carrer en inversions.

 

El portaveu de CiU va pronosticar que seria necessari modificar el pressupost moltes vegades durant l’any perquè “és un pressupost fictici”. Per exemplificar-ho, va comentar que no eren reals les partides d’inversions assignades als consultoris o per la instal·lació de gespa al camp de Moja.

L’alcalde, Josep Tort, va subratllar que inversions com la portada d’aigua a Daltmar o la prevista per fer els consultoris repercuteixen directament en serveis pel ciutadà i resolien problemàtiques. Sobre la instal·lació de gespa al camp de futbol de Moja, va anunciar que en els propers dies es coneixerien tres propostes elaborades per empreses especialitzades. S’analitzaran amb les entitats esportives que utilitzen la instal·lació per valorar-ne la més convenient.

Durant el debat d’aquest punt al ple, Artur Santcana expressava la voluntat del govern municipal d’intentar fer en els propers exercicis un pressupost participatiu.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: