Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia considera d’històrica l’aprovació al Parlament de l’àmbit

Després de tres anys recollint adhesions i recolzament, la plataforma que lluita per la creació d’una vegueria pròpia del Penedès han donat un primer pas. Avui el Parlament ha aprovat la creació d’un àmbit de planificació funcional d’aquesta regió, i que inclourà les comarques de l’Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf i l’Anoia.

Des de la Plataforma per una Vegueria Pròpia, un dels seus portaveus comentava que ara calia que es treballés per fer realitat el que s’havia aprovat a la comissió.

 

El Govern de la Generalitat –en atenció a la proposta resolutiva de la Comissió- té 120 dies per a emetre el Decret que doni figura jurídica i administrativa a aquest nou Àmbit que ve a constituir el vuitè dels establerts a Catalunya (Metropolità, Comarques Gironines, Camp de Tarragona, Terres de l’Ebre, Ponent, Comarques Centrals, i l’Alt Pirineu i Aran.)  

Amb l’Àmbit, un cop constituït, es podrà emprendre la primera part d’una tasca urgent: la configuració penedesenca del Pla territorial parcial i l’encaix del Pla Director de l’Alt Penedès i la possibilitat de constituir-lo en un punt de referència per a les altres comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: