Diumenge, 5 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La bibliotecària M. Antònia Mota es jubila

La bibliotecària de la Torras i Bages Maria Antònia Mota es jubila després de més de quaranta anys treballant entre llibres. Mota, que plega aquest divendres, ha viscut l’evolució de la biblioteca de Vilafranca en tots aquests anys.

La Maria Antònia Mota es jubila demà. La bibliotecària de la Torras i Bages porta més de quaranta anys treballant entre llibres. Va acabar la carrera l’any 1966 i va obtenir la plaça de forma temporal a la biblioteca vilafranquina. Després de dos anys va fer oposicions i va obtenir la plaça de segona bibliotecària. A la Torras i Bages va estar treballant fins al 1971, l’any en què el centre es va embarcar en unes obres eternes que van durar 12 anys. Tot aquest temps, la M. Antònia va marxar per dirigir la biblioteca de Martorell tot i que sempre va tenir al cap la idea de tornar. Aquesta possibilitat es va fer realitat l’any 1982, fa 25 anys, quan es va reinaugurar la Torras i Bages. I, des de llavors, Mota ha pogut veure com ha evolucionat la seva feina i els serveis que ofereixen als usuaris.Mota considera que la Torras i Bages és un lloc entranyable, on els usuaris es troben còmodes. A més, la diversificació dels serveis que s’hi poden trobar i de les activitats que s’hi fan, permeten que el centre sigui molt més que un lloc de consulta. Tot i que hi ha molts usuaris de sempre.

La bibliotecària afronta ara una nova etapa i es mostra una mica amoïnada per no trobar cada dia el contacte amb el públic que ha tingut durant aquests més de quaranta anys.

M. Antònia Mota exercia actualment com a subdirectora de la Biblioteca Torras i Bages i era una de les impulsores de les tertúlies literàries, a les quals no descarta seguir assistint com a usuària.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: