Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei d’Assessoria en el consum de drogues del SIAJ i el CAS ha atès més de 100 consultes

En el primer any de funcionament del servei s’han aconseguit els objectius segons els seus impulsors, el SIAJ i el Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències. Mitjançant l’Assessoria en línia s’han atès més de 100 persones i s’han iniciat 3 teràpies de tractament de desintoxicació. Les estadístiques diuen que pocs d’aquests joves s’haurien acostat personalment a un servei a demanar informació.

Del total de persones ateses, el 50,4 % eren dones i el 49,6 % homes, el 50,5 % són del Garraf i 49,5 % de l’Alt Penedès i l’edat mitja de la gent atesa és de 23’4 anys. En el 64,4% dels casos ha estat l’afectat qui ha fet la consulta.

El psicòleg del CAS, Otger Ametller, ha explicat al magazín La Plaça el tipus de consultes que reben en funció de l’edat dels usuaris.

La substància sobre la qual s’han fet més consultes és el cànnabis amb el 51%, seguit de la cocaïna amb el 15,4%.

Unir esforços per tal d’acomplir un objectiu comú i necessari: assessorar als joves en el consum de drogues és la idea que va moure als tècnics del SIAJ i del CAS a crear l’Assessoria, ara fa un any.

El SIAJ havia detectat entre els joves una necessitat d’informació veraç i contrastada sobre el consum de drogues, alhora que el CAS buscava millorar l’atenció als joves amb problemes de consum, com explica Otger Ametller.

Mitjançant Internet, un mitjà molt proper als joves, tothom, però especialment les persones joves, poden exposar els seus dubtes i rebre l’assessorament d’un professional del CAS sense haver d’apropar-s’hi personalment. L’aposta ha estat respondre qualsevol consulta en un màxim de 48 hores i de manera totalment confidencial.

L’adreça de l’Assessoria en el consum de drogues per a joves és www.siaj.net/drogues

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: