Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El regidor d’ERC, Quelart, és un dels impulsors del manifest pel Dret a decidir

Fa algunes setmanes que es va presentar a nivell català aquesta iniciativa que han impulsat càrrecs electes dels països catalans, després de consensuar unes bases comunes, i partint de la premissa que la nació catalana es troba en una cruïlla indefugible.

En el text del manifest es concreta que el marc jurídic i polític actual limiten la concreció de noves formes d’autogovern i de relació amb l’estat Espanyol. Així mateix, es considera que el model de societat del benestar a Catalunya està arribant a una situació de crisi.

Per tots aquests motius, un grup de 66 càrrec electes catalans han promogut un manifest en que queden paleses les necessitats i reptes de futur de la societat catalana; així com remarcar que el dret a decidir és un exercici eminentment cívic i democràtic que ha de ser reclamat i defensat per totes les institucions.

 

Quelart apuntava que es tracta ara de demanar el màxim d’adhesions dels càrrecs electes de la nostra comarca. Les adhesions son a nivell personal, i sense tenir en compte la filiació política dels signants.

 

Quelart remarcava que no es tracta d’un moviment institucional ni polític, i que com a mostra s’hi havíen sumat alcaldes i regidors de totes les formacions polítiques. Hi ha alcaldes per exemple del PSC, l’Entesa del progrés municipal, ERC, CiU i ICV. A nivell de comarca per exemple s’hi han adherit diferents regidors, i també l’alcalde de Sant Sadurní, Joan Amat.

Per adherir-se, només cal adreçar-se a la pàgina “Decidim.cat”

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: