Dijous, 2 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El DPTOP atorga uns 3 MEUR en ajuts per impulsar la redacció de plans urbanístics a 102 municipis

El conseller de Política Territorial Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha resolt la convocatòria per a l’atorgament de prop de 3 MEUR en ajuts per cofinançar la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal, programes d’actuació urbanística municipal i plans urbanístics derivats de la iniciativa pública.

Aquesta subvenció beneficiarà un total de 102 municipis que han de refer alguna d’aquestes figures de planejament o que volen elaborar documents complementaris, com ara catàlegs d’edificacions rurals.

Aquests pretenen que tots els municipis puguin redactar i aprovar els seus plans urbanístics i adaptar-los a la legislació vigent. A la nostra comarca han estat quatre els municipis que s’han beneficiat d’aquests ajuts, Pacs, Pla, Puigdàlber i Torrelavit.

A l’hora d’atorgar aquests ajuts per a la redacció de plans d’ordenació urbanística municipal, s’han tingut en compte criteris com la Grandària del terme municipal, prioritzant els termes municipals més extensos; el nombre d’habitants; nombre de nuclis urbans que conformen el terme; o l’antiguitat del pla vigent. També, s’ha valorat específicament la necessitat d’elaborar un pla d’ordenació urbanística municipal (POUM), com a peça bàsica de l’ordenament urbanístic; Ubicació estratègica del municipi, nivell de compliment del planejament actual, necessitat de desenvolupar-hi polítiques d’habitatge, atenció a les necessitats de sòl industrial i incidència positiva en l’equilibri territorial.

 

Les subvencions s’han concedit pels imports màxims sol·licitats o per un import parcial, en funció de les peticions i les puntuacions assolides pels ajuntaments. El límit de la subvenció és de 60.000 euros, per evitar la concentració de quanties en pocs municipis.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: