Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’equip de govern reclama diàleg a CIU per tirar endavant la transformació del carrer del Comerç

L’equip de govern reclama capacitat de diàleg i responsabilitat a CIU per tirar endavant la transformació de la zona del carrer del Comerç. Marcel Esteve i Francisco Romero han ofert avui una roda de premsa per parlar d’aquest tema.

Després que el ple municipal vagi aprovar dimarts uns nous criteris que permetran reformular la proposta de modificació del POUM a la zona del carrer del Comerç, l’equip de govern ha insistit en la necessitat d’endegar la transformació d’aquesta zona del barri del Molí d’en Rovira i valorar el debat que aquest punt va suscitar en el ple de dimarts. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, han reiterat que el consens i el diàleg han de ser bàsics per tirar endavant aquesta transformació i animen tots els grups municipals per fer possible aquest procés, que serà estratègic per al futur de la ciutat. En aquest sentit, Marcel Esteve retreu a CiU una actitud d’ambigüitat que no afavoreix el diàleg. Segons l’equip de govern, CiU no deixa clar quin model urbanístic vol i sospiten que els convergents només volen una vila radicalment conservadora. L’alcalde de Vilafranca planteja per a tots els grups municipals un únic denominador comú per arribar un acord en la modificació urbanística al Molí d’en Rovira.

I defensa la necessitat de transformació d’un espai de model industrial del segle XIX a un barri equilibrat, que combini l’activitat econòmica i de serveis amb l’ús residencial i que disposi dels equipaments que li corresponen com a zona urbana que és. Tot això dins dels grans canvis que està vivint la vila.

Per la seva part, Francisco Romero ha explicat que els grups de l’oposició estan pel diàleg, però que CiU no entra en plantejaments de fons i es queda només en qüestions de forma. Malgrat tot, des de l’equip de govern s’anuncia que la redacció del pla del carrer del Comerç continuarà avançant, ara des d’una nova proposta tècnica i amb la voluntat d’arribar al màxim consens polític possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: