Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La XII Mostra de Curtmetratges de Vilafranca tindrà lloc del 15 al 25 de novembre

La Mostra de Curtmetratges de Vilafranca presenta, en la seva dotzena edició, un centenar de curts, la retrospectiva dedicada a Jean Pierre Jeunet i una cloenda amb videoclips de Michel Gondry. La Mostra pren aquest any un aire francès i augmenta els premis.

Ahir al vespre tenia lloc a l’Escorxador la presentació de la XII Mostra de Curtmetratges de Vilafranca. Els membres de l’entitat organitzadora, Cine Club Vilafranca, van presentar les novetats d’aquesta edició acompanyats dels representants de l’Ajuntament de Vilafranca, l’Ajuntament d’Olèrdola i Caixa Penedès, alguns dels principals patrocinadors de la mostra. La Mostra tindrà lloc del 15 al 25 de novembre i aquest any presenta el major nombre de curtmetratges de la seva història entre les seccions competitives, selecció oficial i pantalla oberta, la retrospectiva, la cloenda, la matinal d’animació infantil Pantalla Kanalla i dues sessions especials: Future Shorts i la projecció de la pel·lícula de curtmetratges Paris, Je t’aime.Aquest any, la mostra mira cap a França. En primer lloc, la retrospectiva, està dedicada al director de Delicatessen o Amèlie, Jean Pierre Jeunet. I la imatge gràfica de la mostra també està vinculada a l’estètica de les pel·lícules i els curts d’aquest director francès. A la cloenda, es podran veure els millors videoclips del realitzador, també francès, Michel Gondry, un home que ha revolucionat el cinema actual amb el seu estil i amb pel·lícules com Olvídate de mí o La ciencia del sueño. Tot això està amanit amb el sorteig d’un viatge de cap de setmana a París al qual optaran els espectadors. El viatge és possible gràcies al patrocini de l’agència de viatges del RACC.La mostra també aprofita la dotzena edició per obrir-se a treballs internacionals amb una sessió gratuïta que es farà a l’Escorxador titulada Future Shorts. I, per segon any, l’últim dia de la mostra, tindrà lloc la Pantalla Kanalla, una sessió de curts d’animació dedicats als nens i nenes de 5 a 11 anys. Aquest any es farà una sessió al migdia i una altra a la tarda. Entre tota aquesta oferta de curtmetratges i les seccions competitives, a les quals opten els millors treballs de l’estat, tant en cinema com en altres formats, la mostra bat rècords en la seva dotzena edició.

Una altra novetat d’enguany és que, per primera vegada, hi haurà un nou premi, el del públic de Pantalla Oberta, que seran 1.000 aportats pel Consell Comarcal de l’Alt Penedès. Aquest premi s’afegeix al premi del Jurat de Pantalla Oberta, de 1.000 aportats per l’Ajuntament d’Olèrdola. I als dos premis de 2.000 euros cadascun de Selecció Oficial, el del jurat aportat per l’Ajuntament de Vilafranca i, el del públic, per Caixa Penedès.La XII Mostra de Curtmetratges de Vilafranca tindrà lloc del 15 al 25 de novembre als cinemes de la vila, a l’auditori de Vinseum i a l’Escorxador i, entre els jurats de les seccions competitives hi ha l’actriu Montserrat Carulla, el productor Loris Omedes o la companyia de teatre Flyhard Theatre Company.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: