Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El restaurant Cal Xim de Sant Pau d’Ordal guanya el primer concurs de Cartes de Vins de Catalunya

Descartades unes 200 cartes de vins de les més de 400 inicialment presentades, un restaurant penedesenc, Cal Xim, s’ha erigit en el restaurant amb una millor carta de vins catalans.

En la selecció dels millors, els experts han primat la presència majoritària de vins i caves de Catalunya, així com de vins de les D.O. més properes al restaurant. Seguint les bases del concurs, les cartes havien d’estar escrites en català i també puntuava la qualitat dels vins, el maridatge amb la carta de menjars o la relació qualitat-preu.

El director de la UVIPE, organitzadora del concurs juntament amb l’Associació Vinícola Catalana, es mostra molt satisfet que Cal Xim s’hagi endut el primer premi i considera que és un reconeixement a la tasca realitzada durant molts anys.

Els restaurants Cal Blay Vinticinc de Sant Sadurní, El Celler de l’Aspic de Falset, El Bulli de Roses, El Velero de Sitges i Sant Miquel de Vallromanes han aconseguit el segon premi d’aquest concurs. Entre els restaurants que han obtingut el tercer premi, també hi ha El Racó de la Cigonya dels Monjos.

El director d’UVIPE ha explicat al magazín La plaça que estan gratament sorpresos per l’elevada resposta obtinguda, amb 435 cartes presentades, perquè recentment la DO Rioja va convocar un concurs similar a Madrid i s’hi van presentar 80 cartes de vins.

Gil està convençut que el concurs contribuirà a potenciar la presència dels vins catalans a les cartes dels restaurants.

Totes aquestes cartes han permès fer una radiografia del posicionament dels nostres vins al sector restauració, on es constata que per cada ampolla de vi català que s’obre, se’n consumeixen 3 d’altres regions vinícoles, destacant especialment La Rioja.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: