Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un centenar de veïns de Sant Sadurní s’interessen pel desplegament dels Mossos d’Esquadra

Acompanyats de l’alcalde, Joan Amat, la regidora de Governació, Àngels Canals, i el cap de la Policia Local, Joan Garcia, els Mossos van explicar, divendres passat, al centenar de persones que van omplir el Casal d’Entitats com serà el seu desplegament a partir de demà passat.

Josep Maria Montero, cap de la comissaria de Sant Sadurní, i el sotsinspector Ramon Chacón, sotscap de l’Àrea Bàsica Policial de l’Alt Penedès, van exposar la tasca dels 45 mossos, dels quals 11 són dones, que hi haurà destinats a Sant Sadurní.

Els Mossos van demanar la col·laboració dels sadurninencs, a través dels telèfons 088 i 112, per aconseguir la màxima efectivitat. El sotsinspector Chacón va comentar que els Mossos tenen només dues comissaries a la comarca, en lloc de les cinc que tenia la Guàrdia Civil, perquè es dóna prioritat a tenir un major nombre de policies patrullant.

També es va informar que a Sant Sadurní hi haurà mossos especialitzats en delictes de violència domèstica, una oficina d’atenció ciutadana oberta les 24 hores del dia i una oficina de relacions amb la comunitat, que es reunirà regularment amb entitats, escoles i clubs esportius entre altres. En el decurs de l’acte es va anunciar la celebració d’una propera jornada de portes obertes amb l’objectiu que la població conegui a fons la comissaria dels Mossos. El cap de la Policia Local també va anunciar l’imminent posada en marxa d’un servei d’enviament de missatges de mòbils a botiguers i altres col·lectius per alertar a la població de la presència de lladres, estafadors o altres perills.

D’altra banda, la Guàrdia Civil de Sant Sadurní ha anunciat que l’1 de novembre deixaran de patrullar però que disposen de sis mesos abans de tancar definitivament la caserna. Segons va comentar Amat, a l’acte del Casal d’Entitats, la trobada amb la Guàrdia Civil va ser emotiva i es va acabar amb un dinar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: