La D.O Penedès ha collit 236 milions de quilos de raïm de bona qualitat durant aquesta verema
<p align="left">La llarga verema d’aquest 2007 ha donat com a fruït un total de 236 milions de quilos de raïm, un 5% inferior a l’any passat, una quantitat que manté la mitja de producció de la D.O Penedès en la darrera dècada.
<p align="left">El 15 d’octubre va finalitzar la collita amb una verema qualificada de molt bona, amb raïm d’excel·lent maduració i excel·lent sanitat.
<p align="left">Les varietats de raïm blanc han tingut un bon comportament i equilibri, amb aromes frescos i les de raïms negres amb aromes de fruita vermella madura, han gaudit d’una bona maduració fenòlica per a el.laborar vins de llarga criança. Les bones condicions climàtiques amb una primavera i estiu suaus i amb poques pluges fins al més d’agost han permès un correcte desenvolupament vegetatiu del raïm, amb un nivell adequat de l’acidesa i amb graduacions superiors a la mitjana. Un equilibri perfecte que ha permès una maduració excel·lent i per tant una molt bona qualitat del fruit.
<p align="left">Ha estat una verema llarga ja que es va iniciar a mitjans d’agost i fa dues setmanes que ha finalitzat. Tot i que la meteorologia ha permès treballar amb comoditat, també ha permès esperar a collir algunes varietats per tal de fer-ho en el seu moment òptim de maduració. Les varietats que han registrat un volum més alt de producció, en quan a blanques, han estat les varietats tradicionals del Penedès com són el Macabeu, el Xarel·lo, i la Parellada. En quan a varietats negres, el Merlot, l’Ull de Llebre, i el Cabernet Sauvignon.