Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La D.O Penedès ha collit 236 milions de quilos de raïm de bona qualitat durant aquesta verema

<p align="left">La llarga verema d&rsquo;aquest 2007 ha donat com a fru&iuml;t un total de 236 milions de quilos de ra&iuml;m, un 5% inferior a l&rsquo;any passat, una quantitat que mant&eacute; la mitja de producció de la D.O Pened&egrave;s en la darrera d&egrave;cada.

<p align="left">El 15 d&rsquo;octubre va finalitzar la collita amb una verema qualificada de molt bona, amb ra&iuml;m d&rsquo;excel&middot;lent maduració i excel&middot;lent sanitat.

<p align="left">Les varietats de ra&iuml;m blanc han tingut un bon comportament i equilibri, amb aromes frescos i les de ra&iuml;ms negres amb aromes de fruita vermella madura, han gaudit d&rsquo;una bona maduració fen&ograve;lica per a el.laborar vins de llarga crian&ccedil;a. Les bones condicions clim&agrave;tiques amb una primavera i estiu suaus i amb poques pluges fins al m&eacute;s d&rsquo;agost han perm&egrave;s un correcte desenvolupament vegetatiu del ra&iuml;m, amb un nivell adequat de l&rsquo;acidesa i amb graduacions superiors a la mitjana. Un equilibri perfecte que ha perm&egrave;s una maduració excel&middot;lent i per tant una molt bona qualitat del fruit.

<p align="left">Ha estat una verema llarga ja que es va iniciar a mitjans d&rsquo;agost i fa dues setmanes que ha finalitzat. Tot i que la meteorologia ha perm&egrave;s treballar amb comoditat, tamb&eacute; ha perm&egrave;s esperar a collir algunes varietats per tal de fer-ho en el seu moment &ograve;ptim de maduració. Les varietats que han registrat un volum m&eacute;s alt de producció, en quan a blanques, han estat les varietats tradicionals del Pened&egrave;s com són el Macabeu, el Xarel&middot;lo, i la Parellada. En quan a varietats negres, el Merlot, l&rsquo;Ull de Llebre, i el Cabernet Sauvignon.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: