Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ERC demana que el govern prioritzi el restabliment de Rodalies i que la ministra Álvarez

El president de la Federació Regional d’ERC al Penedès, Miquel Carrillo, acompanyat de l’alcalde que tenen a l’Alt Penedès i de diversos regidors i responsables polítics del partir republicà a la comarca, ha ofert una roda de premsa a l’estació de Vilafranca per tal de fer pública la seva postura al voltant de l’actual situació de desgavell que es viu al servei de rodalies de Renfe.

Carrillo ha explicat que s’han fet actes semblants a Vilanova i Sant Vicenç de Calders, que son les principals estacions de les tres comarques de la Federació que s’estan veient afectades per aquests problemes. Des d’ERC consideren que fer arribar el TGV a Barcelona és un problema ja des del moment en que es va fer el projecte; i que era clar que hi havia altres prioritats com ara els rodalies i els regionals.

 

La postura d’ERC és clara, calia haver donat prioritat a les rodalies, i ara és important restablir el servei el més ràpidament possible. Carrillo comentava que a la zona del Penedès, Garraf i Baix Llobregat hi ha afectats per aquesta qüestió uns 800.000 trajectes diaris. Apuntava també que calia tenir en compte que aturar la línia de la costa havia tingut conseqüències en la línia de l’interior que és la que passa per Vilafranca; i també havia provocat col·lapses a la línies d’autobusos i a la circulació per carretera.

 

El president de la Federació Regional d’ERC demanava també que cal reclamar que es facin les inversions necessàries a Catalunya per tal de posar fi a les mancances històriques en infrastructures; i reclamava la destitució o dimissió de la ministra Magdalena Álvarez.

 

Per els republicans ha quedat clar que les presses per tal de poder complir el calendari d’arribada del TGV a Barcelona han provocat aquest desgavell en el servei de rodalies, i per això insisteixen en aturar les obres d’aquesta infrastructura fins que no es pugui restablir amb normalitat el servei més necessari per el ciutadà.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: