Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Codorniu paga un 3% més que l’any passat les varietats blanques que fan entre 9’5 i 11 graus

La verema a les caves Codorniu de Sant Sadurní, un dels dos grans del sector, es troba a la meitat. Van començar a entrar raïm a principis d’agost amb la varietat chardonnay, que va registrar un 40% de producció menys que l’any passat, ara estan acabant de collir el macabeu i entren de ple en la varietat xarel.lo. Quant a varietats negres, han collit el merlot i ara és el torn de l’ull de llebre.

El responsable de viticultura de Codorniu, Antoni Abad, es mostra molt satisfet amb la sanitat de la verema 2.007 i amb el grau, que fa 10’5 de mitjana.

 

A Codorniu, calculen que entraran entre 22 i 25 milions de quilos de raïm, per sota de la quantitat collida l’any passat.

Respecte als preus, les caves de la família Raventós han decidit canviar el sistema de pagament al Penedès, abandonant el preu per quilograu i passant a pagar per quilogram, en funció d’unes noves escales i criteris establerts.

Així, el raïm que fa entre 9’5 i 11 graus que es destina a l’elaboració de cava, qualificat com a tipus A, es paga un 3% més que l’any passat. El raïm que no arriba a aquest grau, considerat òptim, es paga a 46 pessetes el quilogram. Antoni Abad ha explicat en declaracions a Ràdio Vilafranca que d’aquesta manera, volen potenciar el raïm amb més graduació.

El raïm que supera els 11’5 graus es destina a elaborar vins tranquils i enguany Codorniu el paga a 370 euros la tona.

La setmana vinent Codorniu ja començarà a entrar parellada, que ja presenta un bon grau, i calculen que a principis d’octubre podran donar per finalitzada la verema 2.007.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: