Divendres, 3 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una plaga de mosques ha trasbalsat aquests darrers 15 dies Vilobí, Puigdàlber i Font-rubí.

Aquestes darreres setmanes els veïns dels municipis de Puigdàlber, Font-rubí i Vilobí s’han vist sorpresos per l’aparició d’un nombre de mosques molt superior al que pot ser habitual a l’estiu. Aquesta plaga ha provocat força molèsties i malestars en els darrers quinze dies, i sembla que en aquests moments comença a estar controlada.

Com ens comentava l’alcalde de Vilobí, Joan Esteve, el primer que es va fer va ser buscar l’origen d’aquesta plaga. Es va detectar divendres passat al barri de les Guixeres, fruit de la utilització d’uns fems que estaven contaminats amb larves de mosques. Ara ja s’ha actuat, es van fer fumigacions el dissabte, per tal d’atacar la font del problema.

 

De totes maneres, Esteve remarcava que cal tenir present que les mosques que en aquests moments estan ja volant tenen unes tres setmanes de vida, i que per tant han d’anar desapareixent poc a poc.  

Des de l’Ajuntament de Vilobí han volgut també lamentar el nul suport que han rebut de la Generalitat de Catalunya per poder solucionar aquesta qüestió, ja que al final han hagut de recórrer a una empresa privada pagada per el mateix ajuntament. Esteve apuntava que es van posar en contacte primer amb Salut ambiental de la Generalitat, que els va dir que era cosa del departament d’Agricultura. Després d’una setmana llarga sense rebre més resposta van decidir actuar per el seu compte.

 

De moment s’ha demanat als veïns de Vilobí que no utilitzin fems mentre es mantinguin aquestes altes temperatura, i sobre tot que no s’usin els d’aquesta granja de Font-rubí que podria haver originat el problema.

 

L’Ajuntament de Font-rubí, segons sembla, ja ha donat també un avís al propietari de la granja en qüestió per tal que actuí el més ràpidament possible.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: