Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya Gota a gota s’esgota dels Monjos ha arribat a un centenar de famílies

L’ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i Aigües de Vilafranca, impulsors de la campanya Gota a gota s’esgota, fan un balanç positiu.

La campanya acabava divendres passat i després d’un parell de setmanes ha repartit uns cent kits d’estalvi d’aigua. Això vol dir 100 famílies i per tant, en total hi han acabat participat unes 500 persones.

El tècnic de medi ambient dels Monjos, Josep Maria Calaf, ha explicat avui a Ràdio Vilafranca que si haguessin allargat uns dies la campanya, haurien acabat esgotant els kits.

 

Els kits s’ adquirien per 5 euros, però d’aquí a 6 mesos es comprovarà l’estalvi, tot mirant la factura de l’aigua, i es retornaran aquests diners.

El kit d’estalvi d’aigua contenia 2 airejadors per a les aixetes del bany i de la cuina i un limitador de cabal per instal·lar a la dutxa, que en total garanteixen un estalvi d’entre el 40 i el 50%.

El centenar de participants a la campanya són, segons Calaf, persones conscienciades amb la millora del medi ambient i representatius de tots els nuclis de Santa Margarida i els Monjos.

L’objectiu de la campanya Gota a gota s’esgota és, bàsicament, sensibilitzar els veïns del municipi respecte la importància de no malgastar l’aigua, un bé escàs i mal distribuït.

 

Segons el tècnic de medi ambient dels Monjos, s’estima que un consum d’aigua responsable està al voltant dels 100 litres per persona i dia i als Monjos estan una mica per sobre, perquè gasten uns 114 litres.

Quant a la campanya, els kits d’estalvi que han sobrat aniran als equipaments municipals dels Monjos i a les escoles i institut.

De tota manera, Josep Maria Calaf ha anunciat que la intenció és que més endavant les botigues i ferreteries del municipi venguin els kits.

 

A banda dels kits d’estalvi d’aigua, hi ha diferents maneres per contribuir a estalviar aigua. Des de pràctiques bàsiques com tancar les aixetes quan no les utilitzem o fer servir la rentadora i el rentaplats amb la càrrega completa fins a instal·lar cisternes al wàter amb doble descàrrega.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: