Dilluns, 3 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ICV considera que el pacte de govern al Consell Comarcal és excloent i basat en interessos de partit

Iniciativa per Catalunya Verds ha valorat el pacte de govern del Consell Comarcal al que han arribat PSC, CiU i ERC, i que deixarà a l’oposició tants als ecosocialistes com al PP. El conseller comarcal d’ICV, que serà Diego Díez de los Rios, acompanyat de membres de la formació, ha comentat que consideren força inexplicable un acord de govern que serà majoritari, amb 23 consellers, però que deixa a l’oposició al conseller d’Iniciativa i al conseller del PP; convertint-se en un pacte excloent cap aquestes dues forces polítiques.

Una situació insòlita i que des de ICV consideren preocupant ja que marca un canvi de tendència també del PSC a l’hora de buscar aliances de govern.

 

De fet des de ICV lamenten que tot i que hi havia la possibilitat de fer un govern tripartit d’esquerres al Consell Comarcal, aquesta opció no s’acabés concretant ja que pràcticament no van haver-hi ni converses. De los Rios explicava que van tenir dues o tres trucades del PSC, però sense concretar cap reunió, i que ells van trucar a ERC, però tampoc es va concretar res.  

De los Rios remarcava que treballaran per la comarca des de l’oposició. Vetllaran sobre tot per tal que el Consell no descuidi temes importants com ara el Pla Territorial recentment aprovat de manera inicial per la Generalitat, i qüestions com el desplegament de la llei de la dependència; la possibilitat de crear una policia mancomunada i fer inversions en el transport públic a nivell comarcal.

Des de ICV apuntaven també que pactes com aquest s’han produït a d’altres comarca, com per exemple el Maresme, i que tenien el temor que fossin apunts del que podria passar d’aquí a poc temps amb la implantació de la sociovergència que fa temps que s’anuncia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: