Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Palma 12 presenta un film inèdit dels artistes Miralda, Benet Rossell i Jaume Xifra

Des que Miralda, Benet Rossell i Jaume Xifra van coincidir a París durant els anys seixanta i setanta, la relació de projectes que cadascun d’ells ha anat desenvolupant és exuberant.

En les seves manifestacions compromeses, art, vida i ritual es fonien en celebracions participatives, en les que la pràctica artística es deslliurava de la mera contemplació d’objectes, per donar ple protagonisme al procés, a l’experiència, a l’acció. Seguint-los de prop, el crític d’art Pierre Restany, company de viatge infatigable, s’hi involucrà amb la passió d’un còmplice incondicional.

Ara, en el marc de l’ exposició conjunta “Una constel·lació s’inclina efervescent”, que demà s’inaugura a la galeria vilafranquina Palma 12, surt a la llum l’inèdit “Boum boum, en avant la musique”, un film de ficció realitzat el 1974 per Miralda i Benet Rossell amb l’actuació del propi Miralda, Jaume Xifra en el paper de mariscal Foch i el mateix Pierre Restany, transvestit en senyora Clemenceau.

El film inclou un ampli repertori de cançons de la primera guerra mundial i locucions originals d’aquella època, com explica Benet Rossell.

 

En paraules del propi Restany, “l’atmosfera que respira el film es submergeix en un suau deliri”… el del manifest de la crítica lúdica, contundent, burlesc i ferotge atac a la incongruència de la guerra, cant a la creativitat compromesa i reveladora.

L’exposició, que ret homenatge a Pierre Restany, consta d’obres de Miralda, Benet Rossell i Jaume Xifra, tant d’ aquella època com contemporànies. Així, per exemple, Miralda presenta alguns objectes i una sèrie de fotografies iròniques i crítiques que tenen com a protagonistes als soldadets de plàstic.

 

Una constel·lació s’inclina efervescent obre portes demà a les 12 del migdia a la galeria Palma 12, on es podrà visitar fins el 15 de juliol.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: