Diumenge, 2 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La programació estiuenca del Vinseum incorpora com a novetats la ruta Vilafranca i l’esperit del vi

La nova ruta proposa una passejada per retrobar l’esperit del vi i descobrir el pòsit que la vinya i el vi han deixat a Vilafranca. La ruta es presentarà aquesta setmana però es posarà en marxa a final d’octubre, per a grups concertats.

La programació estiuenca del Vinseum també compta amb les primeres Jornades d’Arqueologia 2.007 en homenatge a Maria Rosa Senabre, la Titina, exconservadora del Museu del Vi que va morir fa un parell d’anys. L’objectiu és reflexionar sobre l’estat actual i el futur de l’arqueologia, des d’una vessant genèrica que interessi al conjunt del país.

Les Jornades estan organitzades conjuntament amb el Museu d’Arqueologia de Catalunya. La directora de la seu d’Olèrdola, Núria Molist, ha explicat l’objectiu.

 

El dia 6 de juliol, el debat se centrarà en Arqueologia i patrimoni a Catalunya i el 7 de juliol, sobre l’arqueologia i el territori al Penedès, acabant amb una visita al conjunt monumental d’Olèrdola. Segons la directora del Vinseum, la voluntat és fer pedagogia sobre el patrimoni a partir del procés de reforma que es du a terme al museu.

També s’ha presentat una cita habitual de l’estiu al Vinseum, els Plenilunis. Aquesta vegada comencen al juliol i per això, aquest mes comptarà amb dues sessio

Els Plenilunis 2.007 giraran entorn als 4 elements primordials. El primer dia estarà dedicat a la poesia d’Anna Dodas, el segon a Ràfols-Casamada, l’associació Kametta prepara un pleniluni sobre l’aigua i el del mes de setembre comptarà amb cançons de taverna.

Complementant els Plenilunis, el Vinseum crea els Plenisolis, una oferta de lleure adreçada als infants i les seves famílies. Igual que en els Plenilunis, la idea central és acollir quatre vetllades, en aquest cas narratives, el mateix dia que hi hagi Pleniluni, però a les 11 del matí.

En els Plenisolis participaran Rah-mon Roma, Clara Cols amb una versió lliure d’Alicía al país de les meravelles i Marina Mestres que explicarà contes d’Aurora Díaz-Plaja.

Amb totes aquestes activitats, el Vinseum vol diversificar els camps d’acció, com ha explicat el president del Patronat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: